הכנה לראיון עבודה

איך להיות הגירסה הכי טובה של עצמך ולהצליח בראיון עבודה

ואוקיי אז יש לך ראיון עבודה ואת רוצה להכין את עצמך. מעולה! אבל לצד ההכנה של המלל, מה להגיד וכו' – חשוב להכין גם את הגוף ואת המערך הרגשי שלך. למה? כי הם מדברים הכי חזק בזמן הראיון, ואם לא הכנת אותם כמו שצריך הם עלולים להרוס הכל… עבור רוב האנשים, הסטרס מתחיל עוד לפני האירוע עצמו: הלחץ מכביד על הנשימה, מקשיח את העורף והשכמות ומקשה על השינה בלילה.

בזמן הראיון אנחנו מרגישים אי נוחות פיזית, דפיקות לב מואצות, הקול שלנו רועד ואנחנו מחווירים או מסמיקים…

בסופו אנחנו יוצאים מהראיון מותשים, מתוסכלים ולא אחת – מובכים. מעצמנו ומהסיטואציה.

אז מה באמת קורה לנו בזמן ראיון עבודה? הנה נקודת מבט מפוכחת:

כשמראיין פוגש מרואיין הוא מחפש בו כל מיני דברים: מקצועיות, ניסיון, מוטיבציה, אבל בעיקר הוא רוצה לדעת שמי שיושב מולו הוא אדם שאפשר לסמוך עליו, לבטוח בו, לתת בו אמון.

כמרואיינים, אנחנו משקיעים המון משאבים בלשלוט בחומר, לנסות להיות רהוטים, לענות מהר על כל שאלה. אבל לפעמים, דווקא מתוך המאמץ הזה, הגוף בוגד בנו ומשדר משהו שבכלל לא התכוונו להביא לשולחן. ומה שהגוף משדר, משאיר רושם הרבה יותר חזק מכל מה שמסביב ומחבל ביכולת שלנו למצוא את המשרה שבאמת מתאימה לכישורים שלנו.

אז איך אפשר להתמודד עם הסטרס? איך אפשר לתת את המקסימום ולהעביר באמת את האני האמיתי שלנו? עם הכנה לראיון עבודה, שהיא נכונה ותסייע לכם להתנהל נכון.

איך אפשר להצליח בראיונות עבודה? –  הכנה לראיון עבודה 

הנה כמה טיפים איך להצליח בראיון עבודה, שבאמת עוזרים. הם מתייחסים גם לגוף – לפיזיות, וגם לראש – למחשבה, לתפיסת האירוע. אז קדימה, מתחילים:

קודם כל, שבו בנוח.

צריכים פיפי? לכו לפני שזה מתחיל. אל תנהלו את הריאיון בחוסר נוחות פיזית. התרווחו בכיסא כאילו הוא כורסא מפנקת. הרגישו את הרגליים שלכם יציבות על הקרקע ואת האגן מונח בנוחות על המושב. 

כדאי להעביר את הפוקוס והמשקל לחלק הגוף התחתון שלכם. הוא הבסיס. אם הוא ירגיש בנוח, כל החלק העליון יהיה הרבה יותר משוחרר.

הסתכלו על המראיין.

היי! הוא בנאדם. ולא סתם בנאדם, אלא בנאדם שצריך עזרה מקצועית ולכן מזמין אנשים כמוכם כדי לבחון מי יוכל לעזור לו. 
ובשביל זה אתם כאן! בשביל לעזור לו, להוציא אותו מהמצוקה בה הוא נמצא, לשחרר ממנו עומס שהוא לא יכול להתמודד איתו בעצמו.יש לכם את כל מה שצריך כדי להקל עליו… 
נכון שעם ההבנה הזאת, הסיטואציה כבר הרבה יותר נוחה?

לא באתם רק כדי להרשים – אלא גם כדי להתרשם.

ראיון עבודה הוא פגישת הכרות. לא מבחן. המראיין רוצה להתרשם מכם, אבל גם אתם רוצים להתרשם ממנו, מהתפקיד, מהארגון, מהמשרד, מהקפה, מהתנאים, מהמסעדות הקרובות…
לא בטוח שהוא יבחר בכם, אבל גם לא בטוח שתבחרו בו. 
לשני הצדדים יש אינטרס לצאת הכי טוב שאפשר מהפגישה הזאת. 

תנשמו. זאת העצה הכי טובה שלנו, תמיד.

איך להצליח בראיון עבודה? אם הייתי צריכה להסתפק בעצה אחת זו הייתה נשימה. נכון שמדובר בפעולה לא רצונית, אבל בכל זאת, לפעמים אנחנו שוכחים לעשות את זה…

נשימת המעלית למשל, שאותה אנחנו מלמדים בקורסי המעבדה לדיבור מול קהל, היא טכניקה מרגיעה של נשימה שבה מדמיינים מעלית עולה בהדרגה עם השאיפה, עד למעלה (ללקדקד שלכם = הפנטהאוז), ויורדת חזרה עם הנשיפה, עד לריצפה = קומת הקרקע. נסו אותה 🙂

יש עוד המון דרכים וטכניקות ללמוד לשחרר, להרפות ולהרגיש נינוחים גם במצבי אי וודאות, או כאלה שאין לנו בהם שליטה מלאה.

>>להאזנה לפרק הפודקאסט של כלים ליציאה מלופ החרדה דרך הגוף לחצו כאן

נשמע מעניין?

בתהליכים האישיים ובקורסים שלנו להשתחרר מפחד קהל, אנחנו עובדים על האלמנטים האלה ועל עוד. הכל בדרך חווייתית, משחררת וכיפית, שנותנת המון בטחון ומשפיעה על התוצאות.

מוזמנים לפנות אלינו ולשמוע עוד.

איך להצליח בראיון עבודה?