איך להעביר הרצאה של 5 דקות בצורה מוצלחת? מדריך לפעם הראשונה

אז יש לך הזדמנות להעביר הרצאה קצרה בסגנון טד, או להציג את התחום שלך בכמה דקות בפני קהל.
אז איך להעביר הרצאה של 5 דקות בצורה מוצלחת?

העברת הרצאה קצרה בקלות ובהנאה

הרצאות קצרות בסגנון טד הפכו בשנים האחרונות לפורמט פופולרי בארגונים ובאירועים עם קהל.

הרצאה קצרה של 5-7 דקות מאפשרת חשיפה של נושא ושל המרצה, כמו טיזר שמעורר תיאבון וסקרנות לעוד.

אולי נראה לך שיותר קל להעביר הרצאה של 5 דקות מאשר הרצאה מלאה של 45 דקות. אבל זה הפוך!

בפועל האתגר כאן הוא גדול יותר: איך מצמצמים תוכן עשיר ומורכב לכמה דקות קצרות?? ואיך מגישים אותו בלי לחץ כשהשעון מתקתק ויוצרים איך להעביר הרצאה מוצלחת? 

הנה 4 טיפים מעשיים שיעזרו לך לצלוח בהצלחה אולי גם בהנאה את הרצאת 5 דקות הבאה שלך:

  • Less is more: אם יש לך 5 דקות – אין מה לנסות לדחוס אליהן את כל התמונה. הרבה אנשים נכנסים להרצאת-5-דקות בקצב רצחני ו'טסים' עם התוכן כדי להספיק כמה שיותר. זה מתכון בטוח לקהל שלא יתחבר לאף מילה שלך. מה כן? לחשוב על ה-5 דקות כפרומו ולא כתמונה המלאה. ההמלצה שלנו היא לבחור בין 1-3 היבטים של העשייה שלך, או לקחת סיפור ספציפי ולדבר רק עליו. בחירה חכמה של תוכן מצומצם תאפשר לך להעמיק, ליצור חיבור, ולתת משמעות לדברים כמו סטוריטלר משובח, ולעורר בקהל מספיק סקרנות והערכה כדי שירצו לדעת עוד. 
  • פתיחה חזקה שווה זהב. קהל בימינו מחליט במהירות אם בא לו להקשיב לך. זה קורה בחצי דקה הראשונה, ולכן כדאי לתת לו על ההתחלה סיבה טובה להקשיב.
    קוראים לזה HOOK – תוכן שתופס את האוזן.
    אפשר לעשות את זה במגוון דרכים, למשל: להתחיל עם עובדה סטטיסטית חזקה/מפתיעה/מעוררת התנגדות; לפתוח בתוכן מאד אישי וחשוף; או לתאר רגע ספציפי שהוא מצחיק/מרגש/מעורר אימה וקשור לתוכן.  כך או כך, מומלץ להשקיע מחשבה ולהתייעץ עם אחרים לגבי המשפטים הראשונים שלך כך שיהיו קלף חזק.
  • לא למסמס את רגע הסיום. הרבה אנשים, בעיקר בתחילת דרכם מול קהל, נוטים להתפייד בסיום ההרצאה או המצגת עם המילה "וזהו….". אז זהו שרגע הסיום הוא ה-הזדמנות שלך לבסס את המסר ואת הבולטות שלך. לוודא שיזכרו אותך ושכל המאמץ הזה היה שווה.
    מה זה אומר בפועל?
    מבחינת התוכן חשוב 'לארוז' את המסר שלך למשפט או שניים שייאמרו בסוף ה-5 דקות, ושיש בהם את המטרה המרכזית שבגללה עלית לבמה. "אז ראינו שעבודה חכמה עם הגוף היא כלי שממש יכול לשדרג את ההופעה שלכם", או "אז אני מזמינה אתכם להיכנס לאפליקציה ולהשפיע".
    מבחינת ההגשה, מומלץ לשמור על הופעה עוצמתית ולא לרוץ החוצה מהבמה. רגע הסיום הוא רגע לעמוד בשקט, לקחת נשימה ולומר 'תודה על ההקשבה'.    
  • להכין את הגוף להרצאה, כמו לספרינט. בהרצאה קצרה אין לך זמן 'להתבשל' עד שתהיה במיטבך מול קהל. חשוב שההופעה שלך תהיה באנרגיה גבוהה ועם נוכחות מלאה שלך כמרצה, כבר מהרגע הראשון. הדרך הכי יעילה לעשות את זה היא חימום פיזי לפני העלייה לבמה: שקשוק הגוף, מתיחות, קפיצות במקום או עלייה במדרגות יעירו את הגוף שלך ויאפשרו לך להיות במלוא הכריזמה מהדקה הראשונה ועד לאחרונה.
    בהקשר הזה אולי יעניין אותך להאזין לפודקאסט על 4 מפתחות להעלאת הכריזמה הגופנית.

מקווים שהצלחנו קצת לענות לך על השאלה איך להעביר הרצאה בצורה מעניינית?.  אם מתחשק לך לשדרג את מיומנויות ההופעה מול קהל עוד לפני ההרצאה הבאה?
מזמינים אותך להנות משפע של כלים פרקטיים בקורס האונליין שלנו , או להצטרף לקורס העומק הפרונטאלי ולהביא אותנטיות ובטחון עצמי אל הבמה 🙂

איך להעביר הרצאה מוצלחת